InfoBusiness

ACTUALIZARE FORMALITATI EXPORT

Din 12 februarie toate formalitățile de export se vor desfășura în aplicația AES RO

Conform noii decizii a Autorității Vamale Române, vă informăm că începând cu 12 februarie 2024 intră în vigoare noul Sistem Automatizat de Export („AES RO”) al Autorității Vamale Române. Astfel, începând cu data de 12 februarie toate formalitățile de export se vor desfășura în aplicația AES RO.

Odată cu lansarea AES RO, operatorii economici exportatori au obligația să depună o cerere de acces la Sistemul Informatic Integrat Vamal pentru aplicația AES RO prin modulul de Gestiune a Utilizatorilor („UMG”) utilizând un certificat digital calificat.
Menționăm că această înregistrare se efectuează o singură dată pentru toate exporturile.
Intrucțiunile de conectare sunt publicate pe site-ul: https://www.customs.ro/e-customs/aes

IMPORTANT: Exportatorii care efectuează operațiuni de export prin reprezentanți/ comisionari vamali trebuie să-și desemneze reprezentanții în modulul UMG la secțiunea „Operator economic (efectueaza operatiuni în nume propriu sau desemnează un reprezentant)” prin indicarea numărului EORI al reprezentantului.
În caz contrar, reprezentanții/comisionarii vamali nu vor putea depune declarații vamale de export pentru operatorul economic exportator. Se pot desemna mai mulți reprezentanți pentru operațiunile de export.

Stiri

 

 

Contact

Intrați în legătură cu noi

13 + 11 =

Camera de Comerț și Industrie a Județului Ilfov

Camera de Comerț și Industrie a Județului Ilfov, organizație neguvernamentală, de utilitate publică, cu caracter autonom, are drept scop promovarea comerțului și industriei românești pe plan intern și extern.